Přihlásit se
SDH Bohumín - Šunychl

Mezinárodní cvičení Odra 2007

21. 6. 2007

Dvě stovky českých a polských profesionálních, dobrovolných a také podnikových hasičů Bochemie Bohumín se ve čtvrtek 21. června zapojily do mezinárodního cvičení Odra 2007. To se konalo v Bohumíně a v polské příhraničí v obci Olza. Do akce byly nasazeny tři desítky zásahových vozidel.

V první části cvičení došlo k simulovanému úniku mazutu z areálu Bochemie Bohumín, který se dostal kanalizací do Odry až na polské území, kde jej zachytily stabilní a mobilní norné stěny českých i polských hasičů. V druhé části unikl v pravé poledne v areálu Bochemie chlór při přečerpávání z cisterny do zásobníku. Profesionální hasiči z Bohumína zachránili zraněného zaměstnance, ležícího u vagónu s cisternou, dalšímu úniku chlóru zabránili vodní clonou. K úplnému zastavení úniku pak hasiči použili protichemické obleky. Mezitím byli evakuováni všichni lidé v provozech areálu. V základní škole v Bohumíně-Skřečoni, kam směřoval chlórový mrak, si pedagogové i žáci vyzkoušeli přesun do vyšších pater budovy na odvrácenou stranu, zavření a utěsnění oken. V souvislosti s odklonem dopravy po havárii v Bochemii se v Šunychelské ulici u restaurace Zlatý Jelen srazily ve čtvrtek odpoledne dvě cisterny. Jedna z nich přitom vezla 15 tisíc litrů technického benzínu.

Více na http://www.mesto-bohumin.cz/?clanek=2889


Poslední komentáře
Autor Komentář Datum
Žádné komentáře.
Copyright © 2006 - 2024 SDH Bohumín-Šunychl. All rights reserved. Code and design by Tomáš Porwolik, porwoliktomas@gmail.com.